10 поранених українських військових повернулись зі США, де брали участь у 42-му Марафоні морської піхоти




27 жовтня 10 поранених українських військових повернулись зі Сполучених штатів Америки, де брали участь у 42-му Марафоні морської піхоти США. Захід було організовано спільними зусиллями Офіса Уповноваженого Президента з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадима Свириденка, Посольства України у Сполучених Штатах Америки, Міністерства оборони України та за допомогою Кондитерської корпорації «Roshen», торгової марки «SvaStone», благодійної організації Canada – Ukraine International Assistance Fund – CUIA Fund.

Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО наголосив: «Я гордий тим, що можу представляти нашу країну на Марафоні морської піхоти другий рік поспіль. Ми намагаємось долучати якомога більше бійців. Якщо минулого року тільки 4 брали участь, то цього року організатори дали місця для 10 осіб».

«Наша мета показати іншим, що все можливо. Ми почнемо готуватись до Марафону 2018 року влітку. Чекатимемо Ваших заповнених анкет. Ми повернемось наступного року у більшому складі та з яскравішими футболками, і усі учасники, що поруч, знатимуть, що біжить Ukranian Army», – сказав Вадим Свириденко.

Українська команда торік вже брала участь у змаганнях –  четверо хлопців здолали дистанцію у 10 км. Цього ж разу п’ятеро українців кинули виклик повноцінній марафонській дистанції.

На дистанцію у 10 км вийшли Вадим Свириденко, Дмитро Блохін, Юрій Дмитренко, Павло Солоха й Артем Лукашук. Повноцінний марафон побігли Микола Рудик, Єгор Терехов, Олександр Маланіч та Юрій Писарчук. 

Олександр Чалапчій поїхав на спеціалізованому ручному велосипеді. Щоправда, дорогою з транспортним засобом сталася поломка, яку Олександр усував уже на дистанції.

Символічну участь у Марафоні також взяв Дмитро Котов. Він зміг подолати відстань у 5 км на звичайних протезах допомагаючи собі милицями. Але вже до 43-го Марафону морської піхоти у 2018 році Дмитро почне готуватись, коли отримає спортивні протези.

ф

10 поранених українських військових повернулись зі США, де брали участь у 42-му Марафоні морської піхоти

30 жовтня 2017 року – 17:01



























































ф

10 поранених українських військових повернулись зі США, де брали участь у 42-му Марафоні морської піхоти

30 жовтня 2017 року – 17:01







































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *