29 жовтня відбулись перші вибори депутатів сільських рад об’єднаних громад і відповідних сільських голів

Відповідно до Постанови Центральної Виборчої Комісії від 18 серпня 2017 р. № 164 в 201 громаді по всій території України призначені вибори на 29 жовтня 2017 року. На Донеччині відбулись перші вибори у двох об’єднаних громадах, Андріївській сільській об’єднаній територіальній громаді Слов’янського району, яка об’єднала 2 сільські ради, та Званівській сільській об’єднаній територіальній громаді Бахмутського району, яка об’єднала 2 сільські ради. Мешканці об’єднаних територіальних громад отримали від органів виконавчої влади значну частину повноважень, ресурсів та відповідальності, можливість ефективно вирішувати нагальні проблеми громади, мати певну автономію і незалежність від центрального бюджету.

Об’єднані територіальні громади обирали сільського голову та 14 депутатів сільської ради. Ситуація під час голосування була спокійною та контрольованою.

Віддати свій голос прийшли більше половини виборців кожної з громад. Це свідчить про збільшення рівня соціальної активності та відповідальності громадськості, а також підвищення впевненості та важливості впливу кожного виборця на суспільно-політичні події у своїх громадах.

За попередніми даними на перші вибори до дільниць прийшло майже 62 відсотка виборців.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, голови мають бути встановлені не пізніш як на п’ятий день з дня голосування, тобто до 3 листопада включно.

У період з 25 жовтня 2015 року по 30 квітня 2017 року в Україні перші місцеві вибори відбулися в 415 об’єднаних територіальних громадах. Тоді як лише в один день 29 жовтня 2017 року перші місцеві вибори відбулись відразу в 201 об’єднаній територіальній громаді.

Окрім того, на 24 грудня 2017 року Комісія призначила перші місцеві вибори ще в 51 об’єднаній територіальній громаді.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *