Головною військовою прокуратурою завершено спеціальне досудове розслідування стосовно учасника терористичної організації «ДНР»

Головною військовою прокуратурою триває системний збір доказів вчинення на території Донецької та Луганської областей членами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни.

По одному з епізодів слідством установлено, що в період з квітня 2014 року по січень 2015 року громадянин України, беручи участь у терористичній організації «ДНР», здійснював керівництво її підрозділами (незаконним збройним формуванням «Кандагар», а в подальшому «батальйон спеціального призначення «Восток»).

Вказані підрозділи під керівництвом обвинуваченого здійснювали захоплення об’єктів інфраструктури, будівель органів державної влади, правоохоронних органів; чинили збройний опір представникам правоохоронних органів та військовослужбовцям Збройних Сил України, задіяних у зоні проведення АТО, а також вчиняли терористичні акти, внаслідок одного з яких у населеному пункті Красний партизан Донецької області 22.01.2015 загинув військовослужбовець Збройних Сил України, а 12 потрапили в полон, з них трьох бойовики розстріляли.

Зазначений громадянин обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 2 ст.437 (ведення агресивної війни) та ч. 1 ст. 438 (поручення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Його оголошено в розшук, судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

30.10.2017 обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті за процедурою спеціального судового розгляду.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів Кримінальним кодексом України передбачене максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *