Командувач армії Канади похвалився нагородою української діаспори

Командувач армії Канади Пол Винник похвалився на своїй сторінці у Twitter нагородою, яку отримав від української громади канадської Альберти, пише Голос Америки.

“Висока честь отримати нагороду Hetman Executive Award від громади канадців українського походження в Альберті”, – твітує генерал-лейтенант Винник, який має українське коріння.

Honoré de recevoir un Prix Hetman 2017 de la collectivité ukraino-canadienne en #Alberta pic.twitter.com/AoFe6GiFkD

— LGen Paul Wynnyk (@Army_Comd) 23 жовтня 2017 р.

Щорічна нагорода Hetman Award була започаткована у 1998-му році і вручається видатним українцям Альберти за значні волонтерські досягнення.

Prime Minister Trudeau congratulates Lieutenant-General Paul Wynnyk who today assumed command of the @CanadianArmy. pic.twitter.com/qZTJxOvKMN

— CanadianPM (@CanadianPM) 14 липня 2016 р.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, генерал-лейтенант Пол Винник здобув освіту у Військовому коледжі Роял Роадс та Королівському військовому коледжі Канади. 1986 року вступив до лав військових інженерів.

1997 року став головнокомандувачем Першого полку бойових інженерів у Едмонтоні, з 2004 року – командувач Першої групи тилового забезпечення, з березня 2009 – помічник командувача Об’єднаного тимчасового управління безпеки в Афганістані.

У 2010 році став командувачем Західного округу наземних військ, з 2012 року – заступник командувача армії Канади та очільник командування військової розвідки Канади, з липня 2014 року – голова оборонної розвідки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *