Володимир Гройсман на форумі Toronto Global Forum: Для інвесторів настав час подивитись на Україну по-новому

Економіка України долає кризові явища 2014-2015 років, і поступово переходить до економічного зростання. Колосальний потенціал, який має Україна, тільки починає розкриватись. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час міжнародного форуму Toronto Global Forum, присвяченого питанням розвитку глобальної економіки та розвитку американського континенту.

Глава Уряду підкреслив, що не багато країн пройшли період змін такого масштабу, як ті, які сьогодні відбуваються в Україні. Натомість за три роки запроваджено децентралізацію, розумну дерегуляцію, реформи банківського та енергетичного секторів.

«Криза дала нам можливості – можливості ухвалити необхідні рішення та вести трансформації, – сказав Володимир Гройсман. – Сьогодні ми говоримо про подальшу дерегуляцію, створення сприятливого ділового клімату – аби кожна інвестиція в нашу економіку була успішною».

На думку Прем’єр-міністра, ключові сектори можливостей України – людський капітал, родючі землі, здатні забезпечити продовольчу безпеку всього регіону, енергетика, передусім енергоефективні технології та використання потужностей газотранспортної системи та системи газових сховищ, логістика і реалізація транспортних можливостей в напрямку Схід – Європа, а також інновації, зокрема в частині сприяння розвитку стартапів.

«На часі – питання масштабної і прозорої приватизації. Зараз формуємо нове законодавство, яке дасть можливість побудувати ефективну систему продажу нестратегічних держактивів», – сказав ВолодимирГройсман.

В цьому контексті, додав Володимир Гройсман, Кабінет Міністрів визначив пріоритети інноваційної діяльності на 2017-2021 роки, серед яких – авіа-, судно- та ракетобудування, нанотехніка, агропромисловість, видобуток газу, медицина та фармацевтика, охорона навколишнього середовища, робототехніка та інтеграція в світовий ланцюг доданої вартості з перетворенням України на світовий виробничий та логістичний хаб.

«Зростання України буде безпрецедентно динамічним, і ми можемо зробити це разом. Сьогодні ринок орієнтується на щось нове, нові стартапи. Я скажу – Україна може стати самим безпечним і самим успішним стартапом», – зазначив Володимир Гройсман.    

 Головний сайт Кабінету Міністрів України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *