Генпрокуратурою України складено повідомлення про підозру уродженцю Іркутської області, який обстрілював цивільне населення на території Попаснянського району Луганської області

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення Збройними Силами Російської Федерації, а також підконтрольними їм представниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» законів та звичаїв війни, оголошено підозру уродженцю Іркутської області Російської Федерації, який виконував функцію заступника командира реактивної артилерійської батареї «РСЗВ» (реактивної системи залпового вогню) у складі артилерійського підрозділу «6 ОМСКП», що входить до складу незаконного збройного формування у структурі терористичної організації «ЛНР», у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказана особа виконувала протиправні та злочинні накази по вчиненню терористичних актів шляхом ведення артилерійського вогню, керувала діями реактивної артилерійської батареї та інших суміжних підрозділів, визначала та коригувала місця бомбардування території міста Попасна та Попаснянського району Луганської області.

В результаті зазначених злочинних дій вказаного громадянина та інших його співучасників загинуло 9 цивільних осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 12 цивільних осіб, пошкоджено та зруйновано 22 житлових будинки.

Довідково: за скоєння цих злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *