СБУ блокувала незаконний механізм переоформлення на бойовиків нерухомості на Донбасі



Співробітники Служби безпеки України блокували незаконний механізм переоформлення на бойовиків нерухомості на Донбасі.
Правоохоронці встановили, що колишній суддя одного з райсудів Донецька після тимчасової окупації міста працевлаштувався у Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одещини. Із собою він «прихопив» печатку донецького суду та дані про власників майна на території так званої «ДНР».
Оперативники спецслужби задокументували, що суддя на замовлення ватажків незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», незаконно переоформила право власності на майже двадцять квартир, залишених вимушеними переселенцями. Оборудки вона засвідчувала печаткою, вказуючи роки оформлення, що передували тимчасовій окупації окремих районів Донбасу. Переоформлення житла здійснювалося державними реєстраторами на території підконтрольній українській владі у районі проведення АТО без фізичної присутності сторін угоди.
Під час понад десяти обшуків на території Донецької та Одеської областей співробітники СБ України вилучили печатки та фіктивну документацію на незаконну зміну власників, захопленого терористами майна. Виявлені правоохоронцями матеріали також засвідчують, що зловмисники планували «поширити» оборудку на протиправне відчуження майна громадян в інших регіонах України, зокрема у Києві.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, судді та одному з організаторів оборудки оголошено про підозру в скоєнні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу.
Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *