У Краматорську куркулі обговорили питання асоціації та об′єднання у кооперативи

На Донеччині вже є перша куркульська сотня – 106 підприємців отримали кошти на розвиток власного бізнесу за програмою «Український донецький куркуль». Учора вони з’їхалися у Краматорськ, щоб обговорити питання створення Асоціації, відкриття мережі магазинів, об’єднання у кооперативи тощо.

Отримавши гроші в рамках «Донецького українського куркуля» для старту бізнесу, підприємці шукають фінансової підтримки на його розширення в інших, у тому числі іноземних, фондів, отримують їх і виводять свої малі підприємства й господарства на новий рівень.

За словами директора департаменту економіки Олега Свинаренко, перші 7 куркулів, які займаються розведенням худоби, у листопаді поїдуть до Латвії, де побачать, як там облаштовані подібні господарства, яким чином вирішуються питання переробки та реалізації продукції. Крім того, українські куркулі з Донеччини матимуть у Латвії низку майстер-класів та семінарів з розвитку малого підприємництва. Організацією поїздки активно займається департамент інвестицій Донецької облдержадміністрації.

«У наступному році на програму «Український донецький куркуль» виділимо з бюджету 150 млн грн. Кошти у місцевих бюджетах запланують і місцеві громади. Ми маємо сформувати клас дрібних та середніх підприємців – це запорука демократії й процвітання української Донеччини. Ініціативні люди, які хочуть і вміють працювати, завжди знайдуть однодумців та підтримку», – наголосив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *