Україна і Канада продовжать реалізацію спільних проектів і взаємовигідну співпрацю, – зустріч Глави Уряду з Генерал-губернатором Канади

Україна зацікавлена в реалізації разом з Канадою спільних проектів і поглибленні взаємовигідної співпраці. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час переговорів з Генерал-губернатором Канади Жулі Паєтт.

«Я перебуваю в Канаді декілька днів – вражений і самою країною, і тим рівнем співпраці, яку ми бачимо», – сказав Володимир Гройсман.

У свою чергу Жулі Паєтт запевнила, що Канада, де проживає одна з найбільших українських діаспор,  продовжуватиме політику підтримки України.

Глава Уряду розповів про хід реформ в Україні і наголосив, що відносини з Канадою – на політичному, а головне економічному рівні – є одним з пріоритетів. Володимир Гройсман підкреслив, що тренд збільшення обсягів торгівлі між Україною та Канадою оптимістичний. Втім потенціал такого зростання ще не використаний повністю.

«Переконаний, що додаткові можливості для нарощування нашої ділової активності відкриває Угода про вільну торгівлю, яка набула чинності з 1 серпня 2017 року, – сказав Глава Уряду. – Маю надію, що ми зможемо посилити співпрацю і щодо проектів з реформування держслужби, децентралізації, реформи правоохоронної системи, боротьби з корупцією, дерегуляції, енергетичної незалежності.

Довідково

Прем’єр-міністр України цього тижня перебуває з візитом в Канаді. Він вже провів переговори і зустрічі з керівництвом Парламенту Канади, лідерами української громади, взяв участь у міжнародному форумі Toronto Global Forum та українсько-канадському діловому форумі. Однією з центральних подій візиту стали перемовини Володимира Гройсмана з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Сторони відзначили, що Україна і Канада мають відносини особливого партнерства, заснованого на багаторічній міцній дружбі, сильному політичному діалозі, відданості демократичним цінностям та на перспективах спільної реалізації проектів в найбільш затребуваних сьогодні сферах реального сектору економіки. Саме тому Україна розраховує на посилення політичного діалогу – в рамках майбутнього головування Канади в G7, а також щодо діалогу по безвізовому режиму між двома державами. Окремий пункт порядку денного перемовин – розширення дії Угоди про зону вільної торгівлі.

Глава Уряду підкреслив, що мета його візиту – відкрити Канаду для українців та відкрити нову Україну для Канади – передусім з огляду на наші інвестиційні можливості та амбітні структурні зміни. Ключовим месседжем зустрічей Володимира Гройсмана з підприємцями став наступний: «Настав час подивитися на Україну новими очима». Переговори з владою  стосувалися глобальних перетворень в нашій державі, капітального ремонту країни, ініційованого Урядом, а також тих трендів, які закладаються вже сьогодні – під час ухвалення рішень в соціальній, економічній та політичній площині.

 Головний сайт Кабінету Міністрів України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *