Дорогоцінний та швидкоплинний – час!

Наше життя – це наш час… Дорогоцінний, важливий, але такий швидкоплинний і невловимий…

Іноді, обертаючись назад, розуміємо, що подорослішали діти, змінились уподобання, вирішення побутових і робочих питань  поглинає час, хвилями напруги і зайнятості. «Коли ж, я вже відпочину!?» – подумки скаржиться сучасна людина.

«Мамо, коли ти мені почитаєш? Тато, я хотів намалювати літак, допоможеш?» – звертає на себе увагу, без особливої надії, дитина. Та де ті батьки?! «Добре, любий, але не зараз» – напружена відповідь.

Всі ми знаємо, як важливо проводити час з дітьми і обіцяємо собі зупинитись, зацікавитись, вигадати щось неймовірне і захопливе.  Та сьогодні, саме перед вихідними, хочеться поговорити про те, які справи, зроблені разом з дітьми принесуть їм неймовірну радість, почуття  єдності і допоможуть всій родині отримати море задоволення і налаштуватися на хвилю позитиву. Отже, ідеї чарівних справ:

  • Скринька найкращих спогадів.
  • Наближаються зимові свята і найулюбленіші всіма, від дітей до дорослих, Новий рік та Різдво. Можна згадати найприємніші моменти, які мала ваша родина за весь рік: прогулянки, спільні справи, поїздки на відпочинок, активні ігри. Далі потрібно намалювати або написати на окремих листочках, що в цих подіях найбільше запам’яталось і сподобалось вам та опустити це в скриньку, коробку, або звичайну скляну банку з кришкою. В новорічну ніч, розкривши чарівну скриньку, ви згадаєте все найпрекрасніше, що було в році, який минає і з вдячністю, натхненням і любов’ю вступите в новий рік.

     

  • Настільні або рухливі ігри.
  • Навіть ті ігри, в які дитина грає не вперше, стають «новими» і дарують приємні емоції, коли до гри долучаються батьки! Що може бути веселіше, ніж родина за «Твістером», наприклад? Ці речі важливі тим, що дитина має можливість контактувати з батьками мовою гри, бо ця мова є зрозумілою і природньою для дитини.

     

  • Приготування спільної страви.
  • Іноді батьки не мають часу або терпіння на спільні справи на кухні з дітьми. Але діти зазвичай дуже люблять працювати з тістом, а якщо з цього в результаті вийдуть якісь смаколики – то взагалі чудово! Створити сімейну традицію спільного приготування страв – прекрасний спосіб закріпити у дитини позитивний емоційний досвід успіху, бо це надає можливість бути з рідними, та ще й отримати справжній заохочуючий результат. Сконцентруйтесь на процесі і отриманні задоволення, спільна діяльність робить вас ближчими!

     

    Наш час, насправді, належить нам самим і ми вирішуємо, як його використовувати. Тож, подаруйте собі час на відпочинок і незабутні моменти, проведені з найріднішими!

     

    Світлана Остапцова, психолог Карітасу Харкова

     

     

     

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *