Діаспора пропонує Канаді очолити миротворчу місію ООН на Донбасі

Про це йдеться у статті президента Конгресу українців Канади Павла Грода для канадського видання The Hill Times, повідомляє Укрінформ.

«Канаді слід скористатися власним досвідом і оголосити міжнародній спільноті про готовність у найближчому майбутньому очолити миротворчу місію в Україні. Канаді варто швидко визначити потреби, масштаб та необхідні ресурси для повноформатної та ефективної миротворчої місії на сході України», – пише Грод.

При цьому він визнав, що Росія намагатиметься заблокувати у Радбезі резолюцію по миротворцях в Україні, тому стосовно Кремля міжнародній спільноті слід вжити додаткові заходи. «Канада та її Західні союзники повинні зміцнити Україну, посиливши її військову підтримку й тиск на Росію, розширивши санкції до того часу, поки Кремль не погодиться на українську пропозицію стосовно миротворців», – йдеться у статті.

«Разом із подальшим санкційним тиском на російську економіку це дозволить примусити Росію погодитися на мирний план. Якщо ціна війни буде для Росії вищою за ціну миру – в Україні пануватиме мир», – підсумував президент КУК.

Нагадаємо, що у жовтні українська діаспора просила Канаду тиснути на Росію «актом Магнітського».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *