Україна наблизилася до отримання $350 млн. безпекової допомоги від США у 2018 році

Палата представників проголосувала за надання 350 млн. дол. на безпекову допомогу Україні та суттєво розширила її напрями, повідомляє посольство України в США на своїй сторінці в Facebook.

Палата представників Конгресу США схвалила проект закону про «Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони», який дозволяє виділення 350 млн. дол. для надання безпекової допомоги Україні. Дана сума відповідає минулорічному рівню асигнувань.

Проект закону також дає дозвіл на надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави.

Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Наступним кроком у напрямі набуття бюджетом чинності має стати його схвалення Сенатом. Після цього він буде переданий на підпис Президентові США.

Нагадаємо, у травні Конгрес США затвердив держбюджет на 2017 р. із $560 млн допомоги Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *