З наступного року буде втілений новий проект USAІD «Економічні можливості …

З наступного року буде втілений новий проект USAІD «Економічні можливості постраждалим від конфлікту»

Сьогодні, 15 листопада, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у регіональному форумі, де був презентований новий проект USAІD «Економічні можливості постраждалим від конфлікту».

Цей проект в Луганській області впроваджується Українським Жіночим Фондом у співпраці з громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD).

Вітаючи учасників Юрій Клименко зазначив, що тема форуму для Луганщини є дуже важливою та актуальною. «Наша область зараз як ніколи потребує на допомогу. За останні роки внаслідок бойових дій зруйновані об’єкти інфраструктури. Ми знаходимося у безпосередній близькості з лінією розмежування. У зв’язку з цим важко спілкуватися з інвесторами, розвивати бізнес в регіоні, – підкреслює він. – Сподіваюсь, що сьогодні будуть обговорені важливі питання розвитку області, надані відповіді щодо спільної співпраці облдержадміністрації та USAІD».

У свою чергу, директор проекту USAІD «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», Український жіночій фонд Наталя Карбовська розповіла, що новий проект сприятиме розвитку підприємства на Луганщині та створенню нових робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та інших категорій населення, що постраждали від бойових дій.

«Проект працюватиме в області протягом наступного року та забезпечить умови для створення бізнесу переселенцям та представників місцевих громад, сприятиме переміщенню бізнесу із зони АТО та надаватиме консультаційну та експертну підтримку підприємницьким ініціативам в області, – зауважила вона. – Також в рамках проекту передбачено працевлаштування ВПО, демобілізованих військовослужбовців, жінок, людей з інвалідністю тощо».

Під час форуму директор Луганського обласного центру занятості Сергій Болотський розповів про діяльність обласної служби занятості спрямовану на працевлаштування і розвиток підприємства ВПО, та зазначив, що завдяки спільної роботи з міжнародними партнерами укомплектовано більше 60 % вакансій, функціонують програми по перенавчанню безробітних, і вже за 10 місяців цього року 3,5 тис. людей отримали нові професії.

Про розвиток та підтримку підприємства в Луганській області доповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Вона зазначила, що одним із пріоритетних завдань облдержадміністрації є підвищення ролі малого та середнього підприємництва у вирішені соціально-економічних проблем. Ця підтримка здійснюється відповідними заходами в рамках Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в області на 2016-2017 роки, а також активною допомогою міжнародних організацій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *