Завдяки вжитим органами прокуратури заходам представницького характеру до державної власності повернуто 60 га земель сільськогосподарського призначення

Одним із пріоритетних напрямів при здійсненні повноважень Генеральної прокуратури України є захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

Установлено, що у вересні 2009 року Коростенською районною державною адміністрацією Житомирської області усупереч вимог ст. ст. 116, 118, 122 Земельного кодексу України за відсутності заяв громадян, проектів землеустрою на земельні ділянки та погоджень від органів контролю, земельні ділянки загальною площею 60 га передано у приватну власність 40 громадян для ведення особистого селянського господарства за рахунок земель запасу Поліської сільської ради.

За позовом Коростенського міжрайонного прокурора Житомирської області в інтересах держави до районної державної адміністрації та фізичних осіб судом вказане розпорядження та реєстрацію державних актів на право власності на земельні ділянки скасовано, земельні ділянки повернуто у власність держави.

Погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 08.11.2017 Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ законне рішення суду про задоволення позову прокурора залишив в силі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *