За участю Генеральної прокуратури у державну власність повернуто земельні ділянки Національного комплексу «Експоцентр України»

Одним із пріоритетних напрямів при здійсненні повноважень щодо представництва інтересів громадян та держави в суді є захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

Під час вивчення правомірності укладення інвестиційного договору про реалізацію інвестиційного проекту будівництва підземного паркінгу, громадських будівель та споруд на просп. Академіка Глушкова, 1 у Голосіївському районі міста Києва органами прокуратури міста Києва виявлено незаконну схему безоплатного передання приватній структурі земельної ділянки площею приблизно 2 га.

При цьому з’ясовано, що вказана земельна ділянка належить до земель державної власності та перебуває у постійному користуванні національного комплексу «Експоцентр України». Водночас, відповідні рішення про вилучення та передання спірної ділянки Київською міською державною адміністрацією не приймалися.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура міста Києва звернулася з позовом про скасування незаконного розпорядження та визнання недійсним інвестиційного договору.

Рішенням господарського суду міста Києва, яке залишено в силі Київським апеляційним господарським судом, позов задоволено.

Проте, не полишаючи мети реалізувати план незаконного безоплатного отримання землі з державної власності, товариство з обмеженою відповідальністю оскаржило судові рішення до Вищого господарського суду України.

Однак суд касаційної інстанції погодився з доводами Генеральної прокуратури щодо необґрунтованості касаційних скарг відповідачів та 19.10.2017 залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій, якими позов прокурора задоволено.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *