Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України викрито виконувача обов’язків начальника слідчого відділу Приморського ВП ГУ НП в Одеській області, депутата Затоківської селищної ради, депутата Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району та начальника відділу з питань природокористування Одеської обласної ради

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Управлінням захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України 17.11.2017 проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України, затримано виконувача обов’язків начальника слідчого відділу Приморського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Одеській області, депутата Затоківської селищної ради, депутата Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району та начальника відділу з питань природокористування Одеської обласної ради під час вимагання та одержання від громадянки України грошових коштів в сумі 72 тис доларів США.

Так, вказані особи, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, шляхом вимагання та погрозою притягнення останньої до кримінальної відповідальності, змусили продати належну їй на праві власності земельну ділянку та отримані грошові кошти в сумі 72 тис доларів США надати їм.

На цей час, зазначених осіб затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи вказаних осіб, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманим про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *