Судитимуть особу, яка намагалась підкупити слідчого Генеральної прокуратури України

Прокурорами відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою особи у наданні неправомірної вигоди слідчому Генеральної прокуратури.

Встановлено, що особа запропонувала слідчому неправомірну вигоду в сумі 20 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження за фактом заволодіння чужим майном та зловживання службовим становищем, а також за початок нового кримінального провадження стосовно заявника. Отримавши цю пропозицію, слідчий одразу звернувся до керівництва з відповідним рапортом, на підставі якого управлінням з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю було розпочато кримінальне провадження.

Під час розслідування вказаного факту особу затримано безпосередньо під час надання частини хабара в сумі 52 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди особі, яка займає відповідальне становище).
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 128 тис грн, накладено арешт на майно останнього, серед якого частина квартира в м. Києві та автомобіль.

20 листопада 2017 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні затверджено прокурором та направлено до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Довідково: обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *