«Під одним дахом» – захід, що максимально наближує до людей

Необхідність оперативного задоволення потреб різних соціальних груп та вікових категорій населення, потреба в розширенні інформаційного поля дії служби зайнятості зумовлюють необхідність активної співпраці державної служби зайнятості з підрозділами центральних органів виконавчої влади та соціальними партнерами з метою надання інформаційних послуг та максимального зближення з людьми. Саме тому Донецькою обласною службою зайнятості запроваджене в роботу проведення інформаційно-роз’яснювального заходу «Під одним дахом». Щосереди одночасно в центрах зайнятості кожного міста та району Донецької області представники соціальних структур, що опікуються соціальними проблемами населення, громадських організацій та волонтери в єдиному інформаційному просторі під егідою місцевої влади надають весь комплекс соціальних послуг для окремих категорій громадян, передусім соціально вразливих (внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники АТО, молодь, люди з інвалідністю тощо). 19 жовтня 2016 року соціальні послуги та консультації отримали 480 осіб.

Під час заходу відвідувачам надавалися інформаційні та консультаційні послуги, юридичні консультації, пропонувалися робочі місця тощо. Громадян хвилювали питання працевлаштування, отримання матеріальної та медичної допомоги, пенсійного забезпечення, соціальних пільг тощо.

Звичайно, найбільше питань виникало у переселенців: які умови реєстрації в службі зайнятості, як розірвати трудові відносини з роботодавцем, який залишився на неконтрольованій території, як отримати перепустку, переоформити довідку ВПО, куди звертатись за медичною допомогою та інші.

Донецький обласний центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *