Генпрокуратурою спільно з СБУ затримано начальника управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області під час одержання 10 тис грн хабара

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України та Головного управління по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю Служби безпеки України 20.11.2017 проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України затримано начальника управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області під час отримання неправомірної вигоди в сумі 10 тис грн.

Так, вказана особа, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, розробив злочинну схему спрямовану на вимагання та одержання від головного державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів «рибоохоронний патруль» Управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області неправомірної вигоди в сумі 10 тис грн.

Вказану суму неправомірної вигоди головний державний інспектор повинен був щомісяця збирати від власників ставків за безперешкодний вилов риби та надавати зібрані грошові кошти вказаному зловмиснику – начальнику управління.

Однак, незаконні дії начальника управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області було припинено працівниками Генеральної прокуратури України.

На цей час, його затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи зловмисника, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманому службовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *