Школа подружнього життя рухаєтся по Донецькій області

На одному з будинків в Краматорську розміщений мурал, на якому зображена щаслива сімейна пара, яка обіймаєтся а нижче написано: «Мир у родині – мир у країні». Насправді здатність будувати відносини в своїй власній сім’ї позначаться на здатності будувати їх в соціумі. На жаль 65% шлюбів в Україні розпадаються, а в Донецькій області відсоток розлучень досягає позначки 70%, а в деяких місцях – 80%.

Безумовно, це позначається не тільки на стані суспільства в цілому, але і на стані кожної окремої людини зокрема. Людина, яка відчуває себе щасливим у своїй родині, буде щасливий і успішний і в інших сферах життя: у здоров’ї, в роботі, у взаєминах з іншими людьми і т.д.

Але здатність бачити щасливі відносини не є вродженою. Вона або передається від батьків. А, якщо батьки не змогли стати джерелом необхідних знань, не зумівши побудувати щасливу сім’ю і розлучившись, то ці знання повинні бути отримані з якогось іншого джерела.

Одним з таких ефективних джерел для навчання молодих і не тільки молодих людей в Україні принципам побудови щасливих стосунків в сім’ї стали Школи подружнього життя. У вересні 2017 Управлінням у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації спільно з ГО «Моє покоління» і її керівником Олійником О.В. були підготовлені 35 тренерів з 13 міст області для викладання курсу «Школи подружнього життя» для жителів цих міст, а також для студентів і учнів старших класів. Сьогодні ми можемо вже говорити про перші результати тренінгу.

У всіх містах створюються стаціонарні Школи подружнього життя, де навчання безкоштовно зможуть пройти всі бажаючі жителі міста незалежно від віку і сімейного стану. А також подібні курси будуть проводитися в молодіжних центрах, на молодіжних платформах, в вузах для студентів і в школах для старшокласників з ініціативи адміністрації навчальних закладів.

Отже, через місяць після тренінгу, де були підготовлені фахівці для проведення курсу Школи подружнього життя, по області ми маємо такі результати.

КРАМАТОРСЬК. Школа подружнього життя в Краматорську працює вже майже 3 роки. За цей час навчання в ній пройшли більш 300 осіб, які залишили найкращі відгуки про Школу (www.facebook.com/famliv). Кожній парі, яка подає заяву в міський відділ РАЦС, працівники, які беруть заяви пропонують пройти курс Школи подружнього життя, який допоможе в подальшому побудувати щасливі відносини в родині, дасть необхідні для вирішення виникаючих труднощів знання.

В данний час формована та розпочалася група в стаціонарній Школі подужнього життя, яка проходить в готелі «Краматорськ», к.313.  Почався набір в нову групу. Також розпочався курс для старшокласників на виховних годинах в ЗОШ № 31, та в гімназії сел. Миколаївка. В найближчій перспективі плануються подібні зустрічі зі старшокласниками в ЗОШ №4 та №1. Також молодь, яка навчаєтся в вузах міста, найближчим часом познайомиться з проектом «Школа подружнього життя». Телефон керівника ШПЖ: 099-948-04-72.

СЛОВ’ЯНСЬК. Проведено два прямих ефіри на «Радіо М» з обласним керівником проекту (Олійніком О.) і керівником проекту в м. Слов’янськ (Череватенко С.). Формується група з жителів міста, заняття якої будуть проходити в міській бібліотеці.

За участю міського відділу молоді та адміністрації ВНЗ міста були організовані зустрічі молодих людей, які навчаються у вищих навчальних закладах міста Слов’янська з обласним керівником проекту “Школа подружнього життя” Олійником Олегом. У деяких навчальних закладах було прийнято рішення продовжити співпрацю і провести курс підготовки молоді до подружнього життя на виховних годинах.  Телефон керівника ШПЖ: 067-603-92-86.

КОСТЯНТИНІВКА. За сприяння відділу у справах сім’ї та молоді були розміщені статті про відкриття в місті Школи подружнього життя на міських Інтернет ресурсах, а також в газетах «Провінція» та «Знамя індустрії». Відбувся також прямий ефір на радіо з керівником проекту в м. Костянтинівка (Дорошем О.). Таким чином була сформована група стаціонарній Школі подужнього життя, яка проходить в лекційному залі Центральної бібліотеки. Телефон керівника ШПЖ: 066-051-67-79.

ДРУЖКІВКА. Заплановано проведення курсу підготовки до подружнього життя для старшокласників гімназії. 240 старшокласників після канікул стануть слухачами курсу, покликаного вплинути на успіх їхнього сімейного життя в майбутньому. Також проведення курсу на класних годинах планується ще в трьох школах міста. Телефон керівника ШПЖ: 050-919-33-52.

ПОКРОВСЬК. При співпраці з відділом у справах сім’ї та молоді, а також з відділом РАЦС мешканці міста дізналися про відкриття Школи в їхньому місті. Заняття в Школі подружнього життя плануються в Центрі Громадської активності. В даний час йде запис в групу. Телефон керівника ШПЖ: 050-500-27-53.

Також подібна робота ведеться в таких містах, як Мірноград, Гірняк, Лиман, Бахмут, Торецьк, Маріуполь, Угледар, Селідове.

 

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *