У Краматорську пройшов семінар з енергоефективності

17 листопада у будинку  Краматорської міської ради відбувся семінар на тему: «Впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності в Донецькій області» для представників міських, районних рад та ОТГ. Також на семінарі були присутні представники структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації, Луганської облдержадміністрації та представники Харківської області.

В рамках семінару відбулось нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку на тему: «Зайвим тратам скажемо «Ні!», та представників Бахмута, Добропілля, департаменту розвитку базових галузей промисловості за внесок у розвиток Енергозбереження свого регіону .

Програми з енергоефективності вже успішно реалізуються на Донеччині. Представники державних банків, таких як Ощадбанк та ПриватБанк, розповіли про підтримку держпрограм з енергозбереження та енергоефективності, програм кредитування та лізингу обладнання для тепломодернізації. Присутні дізналися, як скоротити витрати на опалення та стати енергоефективними, а також залучити інвесторів задля впровадження проектів енергозбереження. Все це спрямовано на розвиток громад.

Сьогодні ми більше уваги приділимо впровадженню першої в Україні комплексної системи керування паливно-енергетичними ресурсами в бюджетній сфері Донецької області, яка працює в 10 містах та 1 районі області. Також до цієї системи підключено 190 установ та закладів які знаходяться в управлінні чи підпорядкуванні у структурних підрозділів облдержадміністрації.

Також, в семінарі виступили представники енергоаудиторських компаній, які ознайомили присутніх з сучасними стандартами інструментального енергоаудиту та представник Литовського концерну, який запропонував можливі рішення впровадження обладнання Аксіс Індустріс в Донецькій області.

Департамент розвитку базових галузей промисловості Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *