Генеральною прокуратурою України у співпраці з правоохоронними органами Німеччини викрито злочинне угруповання

В рамках тісного співробітництва з правоохоронцями Європейських країн до Генеральної прокуратури України від компетентних органів Федеративної Республіки Німеччина надійшов запит про надання міжнародної правової допомоги у кримінальному провадженні.

Як повідомив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук, прокуратурою міста Берлін ведеться слідство стосовно 12 громадян України, які об’єдналися в злочинну організацію для незаконних заволодінь транспортними засобами престижних марок на території країн Європейського Союзу. У подальшому, з метою отримання прибутку, викрадені на території ФРН автомобілі реалізовувалися іншим особам.

На виконання запиту Генеральною прокуратурою України разом з слідчими та оперативними працівниками Національної поліції України проведено 15 обшуків домоволодінь та транспортних засобів у низці областей держави.

«Під час проведення цих заходів виявлено та вилучено докази злочинної діяльності злочинної організації: засоби для незаконного відкриття автомобілів, документи на викрадені автомобілі тощо. Крім цього, обшуком виявлено факти незаконного зберігання вогнепальної зброї» – повідомив Дмитро Сторожук.

Також прокурором на виконання міжнародного запиту винесено постанови про відібрання біологічних зразків у 10 осіб та отримано судові рішення на примусове їх взяття у разі відмови.

«Для сучасної злочинності питання кордонів досить умовне, тож щоб забезпечувати ефективне розслідування, пошук та покарання злочинців правоохоронці різних країн мають діяти спільно. Наразі співробітники Генпрокуратури України беруть участь у роботі декількох міжнародних спільних слідчих груп, це дозволяє оперативно обмінюватися інформацією, отримувати та надавати допомогу у проведенні слідчих дій, виявляти та затримувати підозрюваних, обмінюватися досвідом. Ми весь час працюємо над розширенням географії співробітництва, це дає можливість вивести на новий рівень і боротьбу зі злочинністю, і запобігання скоєння злочинів, і підготовку наших спеціалістів за рахунок обміну досвідом», – наголосив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *