Прокуратурою Київської області спільно з ДФС затримано директора компанії, на рахунки якої екс-директор ТОВ «Міранда» вивів гроші міжнародних організацій у сумі 140 тис доларів США, надані на розробку програмного забезпечення для НАЗК та реєстру тимчасово переміщених осіб

У середу, 22 листопада 2017 року, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби в області в аеропорту м. Дніпро проведено слідчі дії та в подальшому затримано директора естонської компанії, який сприяв колишньому директору ТОВ «Міранда» у виведенні коштів, наданих на розробку програмного забезпечення реєстру е-декларацій для Національного агентства з питань запобігання корупції та реєстру тимчасово переміщених осіб.

Зокрема, встановлено, що екс-директор ТОВ «Міранда» з метою ухилення від сплати податків уклав договори з естонською компанією, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо розробки програмного забезпечення для системи е-декларування та перерахував 140 тисяч доларів США, отриманих від міжнародних організацій – Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міжнародної організації з міграції (МОМ), на банківський розрахунковий рахунок вказаної компанії.

Директор естонської компанії був оголошений у розшук на підставі постанови слідчого.

Затриманий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 (пособництво особам у підробленні документів), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 212 (пособництво в ухилинні від сплати податків) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваного доставлено до м. Києва та найближчим часом йому обиратиметься запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *