Генпрокуратурою завершено досудового розслідування стосовно громадянина Ізраїлю, який підозрюється у замаху на умисне вбивство

За дорученням Генеральної прокуратури України оголошено про завершення та відкриття матеріалів досудового розслідування громадянину Держави Ізраїль, який підозрюється у вчиненні на території України закінченого замаху на умисне вбивство свого конкурента по бізнесу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення).

Матеріали для ознайомлення підозрюваному та його захисникам надані 09.06.2017.

Незважаючи на те, що підозрюваний з 2002 року проживає та веде бізнес на території України, а про вчинення контрольованого працівниками правоохоронного органу злочину (умисне вбивство, вчинене на замовлення) домовлявся на українській/російській мовах, з метою затягування часу завершення досудового розслідування зазначеного особливо тяжкого злочину за клопотанням підозрюваного усі процесуальні документи кримінального провадження перекладено на іврит.

Після завершення ознайомлення підозрюваного з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде передано до суду.

У разі подальшого зволікання з ознайомленням підозрюваного з матеріалами досудового розслідування буде вирішено питання щодо підготовки до слідчого судді клопотання про обмеження такого строку.

У зв’язку з обранням підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 480 тис грн, що для останнього не є значною сумою та яка відразу була внесена, підозрюваний перебуває на волі.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає можливість позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *