Правоохоронці Миколаївщини припинили діяльність злочинної групи з незаконного вилову біоресурсів на загальну суму майже 20 млн грн (ФОТО)

Завдяки спільним діям працівників Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури №1, відділу захисту економіки Головного управління Національної поліції в області та слідчих слідчого відділу Очаківського відділу поліції задокументовано та припинено діяльність злочинної групи з чітким розподілом ролей, яка під видом промислового лову займалась незаконним виловом біоресурсів у водоймах Очаківського району з подальшим збутом на ринках Миколаївщини та України.

25 та 26 листопада 2017 року у рамках розслідування кримінального провадження правоохоронцями проведено санкціоновані судом обшуки за місцем мешкання осіб, що здійснювали незаконну діяльність.

У ході обшуків виявлено та вилучено заборонена для вилову риба загальною вагою понад 500 кг (катран, камбала-глоса, осетрові) та 160 штук крабів, які занесені до Червоної книги України, а також незаконні знаряддя лову – сітки загальною протяжністю більше ніж 2 км та плавзасоби, за допомогою яких здійснювався незаконний видобуток водних біоресурсів.

Також у ході обшуків виявлено та вилучено 250 патронів до нарізної зброї, карабін, чорнові записи щодо придбання та реалізації незаконно добутих водних біоресурсів, грошові кошти.

За попередніми даними, внаслідок незаконних дій риболовецьких підприємств заподіяно збитки рибному господарству України близько 20 млн грн.

Попередня кваліфікація ч.2 ст.364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває, встановлюються усі обставини та особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами прес-служби прокуратури Миколаївської області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *