Каліфорнійська Національна гвардія долучиться до реформування ДСНС, НГУ та ДПСУ



Міністр внутрішніх справ заявив, що Каліфорнійська Національна гвардія допоможе МВС реформувати Державну службу з надзвичайних ситуацій, Нацгвардію та Держприкордонслужбу. Про це він сказав сьогодні, 29 листопада, під час зустрічі з представниками Каліфорнійської Національної гвардії.
«Спільна робота Національної гвардії Каліфорнії та Національної гвардії України вже триває протягом тривалого часу. Я хочу подякувати вам за ту підтримку, яку ви нам надаєте. Для нас Національна гвардія – це окремий проект в системі МВС. Тому дуже важлива складова вашого досвіду. Все, що стосується вашої роботи у взаємодії з прикордонними службами і службами надзвичайних ситуацій», – сказав Арсен Аваков. Міністр внутрішніх справ наголосив, що Україні дуже важливо перейняти досвід та вивчити алгоритм дій американських колег в роботі під час надзвичайних ситуацій.
Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров подякував командувачу Каліфорнійської Національної гвардії, керівництву штату за послідовну підтримку та допомогу. А також наголосив, що НГУ може навчитися багатьом речам у американських колег. «Коли я був з офіційним візитом в Каліфорнії, то побачив, що велика складова вирішення надзвичайної ситуації – відселення людей, забезпечення режиму та правова складова Національної гвардії Каліфорнії співпадає із задачами, які існують перед Національною гвардією України. Тому досвід спільної роботи буде дуже корисним», – сказав Юрій Аллеров. Своєю чергою, генерал-ад’ютант Каліфорнійської Національної Гвардії Девід Болдуін зазначив, що каліфорнійські гвардійці високо цінують двохстороннє співробітництво з українськими колегами та сподіваються поглибити його на тих напрямках, які є пріоритетними. «Я вважаю, що буде доцільним започаткувати неформальне партнерство між каліфорнійською службою у справах надзвичайних ситуацій і українською стороною, а також з прикордонними відомствами наших країн», – сказав Девід Болдуін.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *