Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив на неприпустимості використання в якості перевірки на корупційність чиновників пропозиції приймати завідомо незаконні рішення (ФОТО)

30 листопада 2017 року Генеральний прокурор України Ю. Луценко під час брифінгу прокоментував затримання агента Національного антикорупційного бюро України при спробі вручення неправомірної вигоди посадовій особі Державної міграційної служби України.

За його словами, затримання стало результатом провокування на одержання неправомірної вигоди першому заступнику Державної міграційної служби України у сумі 15 тис дол США за прийняття завідомо незаконного рішення щодо виготовлення документів на громадянство, легалізації документів громадян іноземних держав в обхід передбачених Законом процедур тощо.

«Сьогодні я мав понад 2,5-годинну зустріч з цього приводу з директором Національного антикорупційного бюро А. Ситником та керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницьким. Ми знайшли спільне розуміння: в подальшому неприпустимо використовувати в якості перевірки на корупційність чиновників пропозицію прийняти завідомо незаконні рішення», – повідомив Генеральний прокурор.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає обґрунтованою підозру, підготовлену для затриманого працівника Національного антикорупційного бюро щодо провокації хабара і дачі хабара, що підпадає під ознаки вчинення кримінального правопорушення за ст. ст. 369, 370 КК України.

Разом з тим, як він зазначив, жодних інших затримань працівників НАБУ у зв’язку з їх прибуттям на допит або участю в інших процесуальних діях не планується.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *