Генпрокуратурою затверджено обвинувальний акт щодо організованої групи у складі 4 осіб

Генеральною прокуратурою України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалося Головним слідчим управлінням СБУ, щодо організованої групи в складі 4 осіб у тому числі громадянина Республіки Молдова, які здійснювали свою протиправну діяльність за пособництва громадянина Російської Федерації, на території Одеської області та в зоні проведення АТО, спрямовану на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності та державній безпеці України, вчиняли державну зраду у формі шпигунства – передачу та збирання з метою передачі представникам іноземної організації відомостей, що становлять державну таємницю, а також надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Обвинувальний акт за обвинуваченням вказаної групи осіб за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України та особи іноземного громадянства за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111, КК України направлено до суду.

До обвинувачуваних за ухвалою суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З метою забезпечення конфіскації на їхнє майно накладено арешт.

Стосовно громадянина РФ вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності у ході спеціального досудового розслідування.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *