Працівник Національної поліції України із посередником опинилися на лаві підсудних за обвинуваченням у підбурюванні до давання хабара та шахрайстві

Прокурорами відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою працівника Національної поліції України та іншої особи у підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві.

Встановлено, що працівник управління захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України, разом із особою, попередньо залученою ним в якості посередника, вимагали та отримали гроші в сумі 120 тисяч доларів США від громадянина за закриття кримінального провадження відносно іншої особи за підозрою у вчиненні шахрайства із земельними ділянками та нерухомим майном, а також підробки документів.

Вказаними коштами працівник Національної поліції мав на меті заволодіти та розпорядитися на власний розсуд, про що не був обізнаний посередник, який виконував роль пособника в підбурюванні іншої особи до давання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Проте, працівник поліції не зміг завершити злочинний план з причин, що не залежали від нього, оскільки його незаконні дії були припинені працівниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками СБУ.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 України (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою у особливо великому розмірі та підбурювання до давання неправомірної вигоди особі, яка займає відповідальне становище).

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 1 млн грн кожному, накладено арешт на майно останніх, серед якого земельна ділянка, будинок, дві квартири в м. Києві, грошові кошти та автомобіль.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні затверджено прокурором та направлено до Святошинського районного суду м. Києва.

Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *