Тернопільському осередку товариства українських студентів-католиків «Обнова» виповнилося 20 років

Ювілейне святкування розпочалося Святою Літургією в тернопільському архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, яку очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк).

«Немає найменшого сумніву, що сам Христос покликав цих хлопців і дівчат у спільноту. Що означає бути членом «Обнови» сьогодні? Це бути готовим допомогти своєму ближньому в будь-яку хвилину,  часто поставити своє «я» на друге місце. Це кожного дня ставати новою людиною – щасливою, радісною, задоволеною своїм життям», – наголосив владика.

Єпископ пригадав випадок, коли під час однієї зустрічі обновляни запитали, яким є місце товариства в Церкві. На що він відповів: «Ваше місце поза Церквою, серед ваших друзів, однолітків. А силу для цього служіння дарує кожному сам Господь через Св. Тайни»

Владика Теодор передав вітання від Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка), побажав плідної праці на благо Церкви і України.

Вітали ювілярів також духівники, сеньйори, попередні очільники товариства, гості з Києва, Чернівці, Чорткова та представники інших молодіжних організацій Тернополя.

Про діяльність тернопільського осередку ТУСК «Обнова» розповіла голова товариства Соломія Бутрин: «У Тернопільському осередку «Обнови» діє 5 секцій: медична, економічна, соціальних студій, культурологічна, харитативна. Кожного вівторка ми збираємося на тематичні семінари, які по черзі готує кожна секція. Крім того, раз в місяць маємо катехизацію, яку проводить духівник о. Володимир Дарморіс. Традиційно кожного року маємо два рази реколекції для дійсних членів і симпатиків товариства – в часі Різдвяного і Великоднього посту. Ходимо з вертепом, проводимо Андріївські вечорниці, організовуємо паломництва, долучаємося до загальноміських заходів та соціальних проектів.»

Як зізналася Соломія, не завжди є легко. Запорукою успіху, за її словами, є добра команда однодумців, які сумлінно трудяться заради сповнення незмінної вже майже 90 років місії «Обнови» – «Обновити все в Христі».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.tze.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *