За клопотанням прокуратури жителю м. Одеси, який намагався надати 800 тис доларів США хабара службовій особі НАБУ, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ВІДЕО)

У четвер, 30 листопада 2017 року, за клопотанням прокуратури жителю м. Одеси, який намагався надати 800 тис доларів США хабара службовій особі Національного антикорупційного бюро України, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 20 млн грн. Підозрюваного взято під варту в залі суду до сплати останнім визначеної судом розміру застави.

Нагадаємо, 24.11.2017 в результаті злагодженої роботи працівниками Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки спільно із Національним антикорупційним бюро України задокументовано факт пропозиції керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірної вигоди у сумі 800 тис доларів США та відповідно до вимог КПК України повідомлено вказаній особі про підозру.

В ході проведення негласних слідчих дій встановлено, що за вказану суму працівники НАБУ мали перекваліфікувати дії осіб, які фігурують у кримінальному провадженні на менш тяжкі та скерувати у подальшому вказане провадження до іншого органу досудового розслідування за місцем вчинення злочину.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати їй або третій особі неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *