Військово-медичному клінічному центру Держприкордонслужби у Львові 78 років

1 грудня виповнилося 78 років з Дня заснування Військово-медичного клінічного центру Державної прикордонної служби України у Львові.

Привітати медиків зі святом прибули колеги з інших військових госпіталів, посадовці місцевої та обласної влади, Адміністрації Держприкордонслужби, зокрема заступник директора департаменту – начальник управління охорони здоров’я Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення генерал-майор медичної служби Валентин Волоха.

Під час урочистих заходів з нагоди свята прикордонники демонстрували свої навички з тактичної медицини. Зокрема відпрацьовували евакуацію та надання первинної допомоги потерпілим на полі бою.  

Варто зазначити, що Військово-медичний  клінічний центр є регіональним центром всієї ділянки західного кордону та розрахований на 200 госпітальних ліжок. Кожного року тут лікуються тисячі військовослужбовців та ветеранів служби.

З початку російської агресії проти України військові медики Центру надавали фахову допомогу пораненим на Донбасі та безпосередньо у Львові проводили лікування і реабілітацію військовослужбовців-учасників АТО.

Тільки протягом цього року у Військово-медичному клінічному центрі Державної прикордонної служби України у Львові вже пройшли лікування майже 4 тисячі пацієнтів, серед яких 1200 учасників АТО.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *