Завдяки вашій ефективній і самовідданій роботі до держбюджету надійшли мільярди гривень на фінансування великої кількості важливих проектів – Президент працівникам прокуратури

Президент Петро Порошенко, під час урочистостей з нагоди Дня працівників прокуратури, відзначив ефективність роботи прокуратури у питанні повернення до державного бюджету десятків мільярдів коштів, викрадених за попередньої влади. Ці кошти, разом із впровадженням реформ у різних галузях, дозволяють державі реалізовувати багато проектів із розвитку сільської медицини, будівництва житла для військових, доріг, розвитку інфраструктури.

Глава держави зауважив, що Україні вдалося подолали в цілому економічну кризу, спричинену війною та економічною агресією з боку Росії. «Ми повернулися на шлях розвитку», – сказав він, додавши, що до цього спільно доклали зусилля Президент, коаліція у Верховній Раді, народні депутати, Уряд на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом і Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, які тоді заклали підстави для цього.

За словами Президента, нині також почали знімати гостроту найболючіших соціальних проблем.

Петро Порошенко повідомив, що днями підпише, прийнятий переконливою більшістю голосів парламенту, Закон про сільську медицину. «Це – дуже особливий закон, то питання життя чи смерті для мільйонів наших співвітчизників, які мешкають в сільській місцевості. Уряд, Міністерство охорони здоров’я, обласні та районні державні адміністрації разом з місцевими громадами прораховують скільки амбулаторій та ФАПів добудувати, відремонтувати, як встановити зв'язок, ефективний для телемедицини. Йдеться про тисячі і тисячі об’єктів по усій країні», – сказав він.

Президент зазначив, що тільки на початку для цього потрібно 6 млрд грн. Чотири мільярди – передбачені цього року, поки що 1 млрд – наступного року і будуть вишукуватись додаткові резерви.

Глава держави також зазначив, що реформування країни поєднується із її захистом та розбудовою армії. «Як Верховний Головнокомандувач ініціював масштабний проект будівництва сучасних гуртожитків для контрактників. Більше сотні гуртожитків потрібно побудувати вже зараз. Для чого? Для того, щоб переселити 25 тисяч осіб із наметів, де вони перебували і взимку, чи запліснявілих радянських казарм – в сучасні комфортабельні помешкання, які і казармою назвати язик не повертається. Розпочалися підготовчі роботи для першої черги в 91 гуртожиток – будувати почнемо ранньою весною. В другій половині наступного року – ще 93 помешкання», – зазначив він.

«Я щойно згадав два проекти, доволі різних. Чому заговорив про них і саме в цій аудиторії? До чого тут, спитаєте, прокуратура? І сільські амбулаторії, і телемедицина, і військові казарми, і будівництво нового заводу із виробництва боєприпасів, і будівництво доріг, і багато-багато ще чого стало можливим внаслідок вашої ефективної і самовідданої праці. Адже кошти на ці та велику кількість інших подібних проектів надійшли до бюджету завдяки прокуратурі, як би дехто не опирався», – наголосив Петро Порошенко. Президент зауважив, що нині «виявляється громадськість стала на захист Януковича».

Глава держави підкреслив: «Лише завдяки твердій позиції Закону, суду, Генеральної прокуратури, правоохоронних органів, які були долучені до цього процесу, в абсолютно правовий спосіб, шляхом розслідування складних справ і судових рішень, були конфісковані десятки мільярдів коштів, викрадених за попередньої влади. Не просто десятки мільярдів, якщо говорити точніше – 44 мільярди».

За його словами, загалом економічний ефект від роботи Генеральної прокуратури перевищує 53 мільярди гривень. «Якщо взяти ці результати за рік і поділити на дні, можемо сказати, що нова прокуратура приносила щодня до державного бюджету до ста п'ятдесяти мільйонів гривень. Я готовий вступити у дискусію з критиками, якщо ви знайдете мені в світі будь-яку іншу прокуратуру з таким вражаюче високим коефіцієнтом корисної дії», – додав Президент.

Глава держави подякував працівникам прокуратури за цей результат. «Ми свідомі тих ризиків, яким піддавалися і під якими й досі перебувають, в тому числі і працівники прокуратури, які займалися поверненням тих грошей. Мало хто вірив в це. Уявіть собі скільки готові були виділити, щоб заблокувати цей процес, уявіть кримінальну хватку тих, кому ви протистояли у цій справі», – зауважив він.

Водночас, Глава держави підкреслив, що не хотів би, аби склалося враження, ніби завдання прокуратури – заробляти гроші. «Прокуратура існує для того, щоб забезпечувати закон і справедливість», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/zavdyaki-vashij-efektivnij-i-samoviddanij-roboti-do-derzhbyu-44774

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *