«Шлях від закоханості до зрілої любові»

У нашій рубриці «П`ятнична порада» ми часто розкривали тему сімейних стосунків.

А що ж робити тим, хто ще не має власної сім`ї, але хоче її створити!?

Сьогодні, презентуємо вам тему: «Шлях від закоханості до зрілої любові»

Закоханість – одне з найпрекрасніших, але в той же час, і найнебезпечніших почуттів для молодих людей.

В цей період здається все таким яскравим і насиченим. Незнайомі люди, яких ви щодня зустрічали йдучи на роботу, створювали для вас «однорідну сіру масу», а в період закоханості, ви помічаєте в кожному з них щось неповторне, незважаючи на секундний контакт очей, при пересічній зустрічі.

Робота, яка вас іноді втомлювала, здається найпрекраснішою, і хочеться віддавати більше енергії та творчості для її покращення.

В момент закоханості, вашому ентузіазму немає меж! Здається світ перемінився, і все ніби в казці.

Проте, важливо пам’ятати, що період закоханості минає, і варто адекватно оцінювати реальність. І коли, в ваших стосунках настає кризовий момент, не ватро гримати дверима, і втішати себе словами: «Це, не моє!». Ватро згадати, що любов, вимагає багато зусиль, і праці обох партнерів.

Пропонуємо, декілька пунктів, які допоможуть вам оцінити ваші стосунки:

1. «Чи дійсно він/вона, саме та людина, яка мені потрібна?»
Це питання, варто задавати собі на початку! В період знайомства та подальшого спілкування, кожен має зробити для себе висновки. Варто визначити для себе один, найважливіший пункт, без якого ви не уявляєте вашу майбутню сім`ю, і якщо пазл очікування і реальності складається, то можна йти далі.

2. «Я люблю тебе саме таким/такою»
Такі слова, дають відчуття стовідсоткового прийняття та свідчать про зрілість почуттів. Але якщо в продовженні, ви чуєте маленьке зауваження, а може і не одне… То, постає питання, щирості і правдивості слів. Адже любити, не можна за щось! Люблять, людину, а не її довгі ноги чи рівні зуби, світле волосся чи темну бороду.

3. «Нам, є про що помовчати! Я розумію, все, без слів»
Пари, яким комфортно разом тільки коли весело і показово, навряд зможуть збудувати серйозні стосунки.
Людям, які люблять одне одного, не треба галасливих слів про любов і почуття, про все говорять їхні вчинки. Звичайно, що мовчанню передує адекватне спілкування, коли люди цікавляться один одним, пам’ятають про плани, співпереживають ваші невдачі і радіють успіхам. І для того, щоб зрозуміти, що за вас дійсно люблять, ватро почути декілька слів: «Я завжди з тобою, пам’ятай!»

4. «Повага! Без неї ніяк!»
Кожна людина має право на особистий простір і відповідну повагу до цього. Не варто, обмежувати улюблені справи своєї половинки, просто через те, що вам так хочеться. Людина – не річ, яку можна привласнити, а особистість, яка потребує поваги до себе.
В стосунках, люди створюють для себе правила, і в кожного вони свої: хтось, докладно розказує плани на день, і оговорює час можливих дзвінків і зустрічей, інші – за спонтанність дій; дехто намагається якомога частіше дзвонити і при найменшій можливості зустрічатися, а комусь достатньо лише зустрічі; але всі вони будуть щасливі, по-своєму, якщо їм комфортно жити за створеними правилами.

5. «Плани на майбутнє»
Один, з найголовніших показників серйозності стосунків. Говорити можна багато, іноді телефонні розмови тривають годинами, але якщо при розмові по телефону чи при зустрічі не озвучується планів на спільне майбутнє, то питання – чи взагалі, ці стосунки мають право на існування!?
Якщо, плани на майбутнє є, варто звернути увагу на їхню серйозність! Чи це просто ідеї, як провести Новий рік, чи це розмова про майбутні сімейні стосунки та розподіл обов’язків або плани на одруження.

Аналізуйте свої стосунки, та вирішуйте їх долю.

І навіть, якщо щось пішло не так, пам’ятайте: «Коли перед вами закриваються одні двері, озирніться, можливо ми помилися і надпис «вхід у щасливе майбутнє», сіяє на інших дверях!»

Будьте відкриті, до свого щастя!
Гарних вихідних!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *