Делегація органів прокуратури України здійснила робочий візит до Республіки Молдова

Упродовж 28-30 листопада 2017 відбувся візит делегації Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України, Ради прокурорів України, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів до м. Кишинів (Республіка Молдова) з питань прокурорського самоврядування.

Захід організовано за сприяння проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», який впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії.

У рамках візиту українська сторона зустрілась з представниками Вищої ради прокурорів Республіки Молдова, Колегіями з відбору й переведення прокурорів, з оцінки діяльності прокурорів, з дисципліни й етики, а також колегами з Генеральної прокуратури Республіки Молдова, Національного Інституту Юстиції та Вищої Ради Магістратури.

Предметом обговорень стали питання професійної підготовки кадрів, кар’єрного розвитку та застосування дисциплінарних стягнень щодо прокурорів, досвід роботи органів прокурорського самоврядування, а також інституційно-організаційні аспекти реформування органів прокуратури в обох країнах та налагодження двосторонньої співпраці.

Даний захід став послідовним кроком на шляху підтримки вищезазначеним Проектом Ради Європи процесу удосконалення роботи органів прокуратури України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *