Буккросінг у Старобільську набуває все більшої популярності З 1 по 13 грудня …

Буккросінг у Старобільську набуває все більшої популярності

З 1 по 13 грудня у Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці імені М. Горького, що у Старобільську реалізований проект «Буккросинг «Book BOOM» у межах програми «ActiveCitizens» за підтримки Британської ради.
Членами ініціативної групи є працівники Луганської обласної бібліотеки імені М. Горького та студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Метою буккросингу (книгооберту) є створення платформи для вільного обміну літературою шляхом установки шаф буккросингу в університеті та обласній бібліотеці для проведення квестів, тематичних вечорів та засідань літературного об’єднання «Літературний БУМ».
Так, протягом трьох місяців бібліотекарі влаштовували тематичні вечори та літературні обговорення. Під час акції студенти разом із бібліотекарями дискутували щодо постмодернізму у всіх його мистецьких проявах. Важливим етапом зустрічі стало виявлення особистого ставлення студентів до сучасної української літератури.
Наступний захід присвячувався вісімдесятиріччю книги Дж. Р. Толкіна «Гобіт, або Туди і Звідти». Бібліотекарі влаштували вечірку для прихильників творчості британського письменника з пізнавальними фактами, конкурсами, розіграшами та книжковими подарунками.
Заключний тематичний захід у межах проекту буккросінгу був присвячений шанувальникам книги Льюїса Керрола «Аліса в Країні Див», які переглянули однойменний ретро-фільм, грали та влаштували чайну церемонію.
А вже сьогодні біля Луганської обласної бібліотеки з’явилася розмальована металева шафа, наповнена книгами для вільного обміну.
Пересічні містяни та студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка переконані, що ідея книгообігу у Старобільську, це можливість віддати свої старі книжки та отримати нові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *