Центр опіки сиріт разом з дітьми робив перші кроки до Різдва

2 січня 2018 року стартувала щорічна “Різдвяна школа”, яку організувала місія Центр опіки сиріт” Львівської архиєпархії УГКЦ. Першими її учасниками стала малеча Дитячих будинків сімейного типу та діти з навчально-реабілітаційного центру “Мрія”, які залишились в закладі на час канікул.

Капелани, волонтери та дітлахи робили перший крок до народження Спасителя. В цей день найменші вчились бути милосердними як наш Отець Милосердний. Ранок розпочався зі спільної Божественної Літургії в каплиці блаженної Соломії, княгині Галицької, що знаходиться у центрі “Мрія”. Опісля волонтери ЦОС продемонстрували малечі цікаву виставу. Театральне дійство висвітлило дітворі милосердя стареньких людей, які прийняли молоду пару в свою хатину під час великої хуртовини. Опісля діти мали цікаву катехизацію від бр. Ореста Апостолюка, а на майстер-класі декорували свічки.

На завершення усі бавились у велику гру, де виконували різноманітні вправи, що розкривали діла милосердя. День був насичений і пізнавальний. Дітвора не хотіла прощатися і з нетерпінням чекає наступного дня. Така школа триватиме до 7 січня.

Різдвяну школу для дітвори місія “Центр Опіки Сиріт” ЛА УГКЦ організовує кожного року. Назвою цьогорічної святкової школи є “5 чудес Різдва”. Кожен день має свою тему: “День Милосердя”, “День Доброти”, “День Всепрощення”, “Різдво-перемога”, “Хто ти є і ким ти станеш”. Капелани та волонтери ЦОС готують для малечі сценки, катехизації, майстер-класи, великі та малі ігри, щоб сповна відкрити тему кожного дня та наблизити їхні серця для пізнання народження Ісуса.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *