Вищий антикорупційний суд невигідний практично всім чиновникам і політикам …

Вищий антикорупційний суд невигідний практично всім чиновникам і політикам усіх рангів та мастей, тому що вони замазані в корупції по вуха. Лобі на підтримку мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення – це великі землеорендатори, які сьогодні використовують український чорнозем за безцінь і не зможуть викупити його за ринковою вартістю.

Лобі на підтримку держпідприємств – це дирекція держпідприємств та їхні куратори в Кабміні. Проти коригування цін на газ – Порошенко, Ахметов, і “схематозники”, які заробляють на тарифах. Проти пенсійної реформи немає сформованого лобі, але вона вкрай непопулярна в країні, де Пенсійний фонд і так ледь справляється зі своїми завданнями, і де пенсіонери опинилися за межею виживання.

Окрім того, потрібно пам’ятати: 2018 й рік буде цілком і повністю присвячений передвиборчій кампанії Петра Порошенка. А це означає, що всі вбивчі для його рейтингу реформи відкладатимуться до 2019-го року. БПП, Адміністрація президента і сам президент будуть всіма силами гальмувати прийняття непопулярних заходів до обрання Порошенка на другий термін.

(Геннадій Балашов)

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *