Гройсман: Я не прийму жодного рішення, яке погіршить стан справ в Україні

Сьогодні прем’єр – міністр України Володимир Гройсман відвідав Донеччину, де разом з очільником області Павлом Жебрівським відвідав КПВВ Гнутово, зустрівся з ветеранами ПрАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь»» та ознайомився з ходом капітального ремонту КЗОЗ «Обласна лікарня інтенсивного лікування». Під час зустрічі з маріупольцями, прем’єр наголосив: «Ми маємо оптимістичний план щодо змін у країні. Пріоритетне у 2018 році – зростання національної економіки та стабілізація на сході країни – зросте ВВП на 5-7%, буде модернізована залізниця, відбудуємо дороги та здобудемо енергетичну незалежність. Одночасно ми формуємо ряд ефективних програм для підняття економіки та покращення рівня життя».

Спілкування з ветеранами «Азовсталі» видалося напруженим, але конструктивним. Володимир Гройсман відповів на питання громадян та пообіцяв:

«Наше завдання – підвищити пенсію тим, хто має великий стаж роботи, але мав малу зарплатню. У бюджеті є достатньо коштів для забезпечення зростаючих пенсійних виплат».

Як доповів Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, у Донецькій області понад 863 тисячі пенсіонерів, з них 93% отримали підвищення пенсій. Середній розмір пенсії у регіоні становив 3200 гривень.

Також Володимир Гройсман відповів на питання щодо пільгового проїзду пенсіонерів у міському транспорті та медичної реформи. Прем’єр – міністр висловив підтримку очільнику області Павлу Жебрівському та запевнив, що Уряд готує програму державних гарантій для модернізації шахт, що дасть можливість залучити ресурси для відродження вугільної промисловості в цілому.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністраці

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *