Чарівне Різдво

12 січня 2018 року в с. Званівка (Званівського ОТГ) Бахмутського району біля Званівської ЗОШ відбулась культурно-мистецька акція колядників та вертепників під назвою «Різдвяний передзвін».

У святкуванні Різдва взяли участь колективи міст Донецької області, Добропільського, Слов’янського, Ясинуватського, Олександрівського, Бахмутського районів, вокальний колектив «Міражі» м. Краматорськ та Шахівське, Званівське, Лиманське, Миколаївське, Соледарське ОТГ.

Родзинкою свята стали виступи спеціально запрошених гостей з м. Жовква Львівської області (фольклорний колектив «Джерело Розточчя»), колектив «Козацький РОЙ» Лиманської ОТГ та захисників нашої Вітчизни з Бахмутського району зі своїм Різдвяним вертепом, а також гості з Луганщини та Дніпропетровщини.

Це був справжній різдвяний передзвін. Свято, яке дало змогу продемонструвати 35 художнім  колективам та 400 учасникам свої творчі досягнення та передати чарівну атмосферу народних традицій.

На «Різдвяний передзвін» зібралося більше тисячі людей, мешканців та гостей селища Званівка, на яких чекали вертепна святкова хода, смачні традиційні різдвяні страви, котрими можна було насолодитися кожному бажаючому, святковий концерт «СхідВертеп», де виступили колективи художньої самодіяльності з вертепами та обрядовими діями, квест-локація «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Глядачі та творчі колективи мали змогу взяти участь у конкурсах, батлі та флешмобі різдвяних віншувань, в різдвяній виставці-ярмарку декоративно-ужиткового мистецтва та придбати собі сувенір на пам’ять.

32 майстри ужитково-декоративного та образотворчого мистецтва провели 11 майстер-класів з виготовлення різдвяних прикрас в різних техніках: канзаші, ляльки-мотанки, розпис по кераміці, вироби з фетру та фоамірану.

Перемогу у конкурсі «Сяйво Різдвяних зірок» отримали м. Бахмут, кращим Дідухом стала Лиманська ОТГ, а найсмачніша кутя була у Бахмутський район.

Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *