“16 січня з’явився спільний контур майбутнього закону про деокупацію. Строго …

“16 січня з’явився спільний контур майбутнього закону про деокупацію. Строго кажучи, нічого спільного з деокупацію, або, тим паче, реінтеграцією він не має.

Навіть констатація фактів в законі прописана дуже нечітко. В першу чергу це стосується дати окупації, яка на даний момент в документі так і не з’явилася. У перехідних положеннях відразу кілька пунктів закону прямо порушують норми Конституції в частині повноважень президента, який наділяється правом одноосібно, без узгодження з Верховною Радою, застосовувати ЗСУ і визначати повноваження командувача об’єднаних сил, керівника усіма силами і засобами всіх військових формувань в Донецькій і Луганській областях.

Окремо виникають побоювання щодо безпрецедентних повноважень, якими наділяються усі (!) особи, які залучаються до здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони на Донеччині та Луганщині. Умови, за яких такі повноваження набувають чинності, описані настільки розмито, що їх можна використовувати навіть у випадку пожежної безпеки”.

Mustafa Nayyem, народний депутат

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *