Швидка допомога від благодійників Полісся

Сьогодні рідко зустрінеш людей, які присвятили своє життя допомозі іншим. Звичайно, що благодійних фондів, як і окремих благодійників, є чимало, проте стабільною роботою вирізняються одиниці.

Серед тих, хто постійно допомагає вітчизні, і Благодійний фонд «Рідне Полісся» під керівництвом В’ячеслава Стасюка. Завдяки йому Україна від усього світу отримує необхідні речі. А саме: медичне обладнання, ліки, техніку, продовольчі товари.

Днями значну допомогу від «Рідного Полісся» отримали лікарні селищ міського типу Пулине та Словечно.

За словами В’ячеслава Стасюка, керівника Благодійного фонду «Рідне Полісся», засновники фонду не відносяться до жодної політичної сили.

«Ми маємо сказати одне: поки б’ються наші серця, ми повинні працювати на Україну, на наших людей і віддавати їм все, що від нас залежить. Це ми завжди будемо робити», – сказав він під час чергової передачі благодійної допомоги.

Окрім необхідних лікарських препаратів, лікарня Пулиного отримала автомобіль швидкої допомоги та спеціальні ліжка, що істотно поліпшить надання медичних послуг.

Петро Гаращук, голова громадської ради при Міністерстві оборони України, який приймав участь безпосередньо у наданні допомоги лікарням Житомирщини, зазначає:

«Багато Європейських країн надають безкоштовну медичну допомогу для наших людей, переважно, звичайно, для поранених наших військовослужбовців, захисників нашої держави. Тому ми з В’ячеславом Стасюком організували Благодійний фонд «Рідне Полісся» і за час війни отримали медичне обладнання на суму понад 70 млн. грн. і розвезли по госпіталях, обласних та районних лікарнях практично по всій території України. Звичайно, перевагу віддаємо пораненим».

Лікарня Словечного також отримала автомобіль швидкої допомоги, медичне обладнання та необхідні ліки. Можна впевнитися, що лікарні селищ Пулине та Словечне вже відрізняються більш сучасними умовами від тих, що були тут ще за часів «царя Гороха».

Після передачі автівок «швидкої» та іншого вкрай необхідного місцевим лікарням медичного обладнання, Петро Гаращук сказав кілька слів про роботу Фонду на Житомирщині:

«Ріднішої землі для людини немає, ніж та, на якій вона народилася. А ми народилися на цій землі, на Поліссі, і фонд наш назвали саме «Рідне полісся». Тож на території Житомирщини і обласна лікарня, і кожна районна також отримали від нашого фонду благодійну допомогу».

Голова фонду «Рідне Полісся» В’ячеслав Стасюк наголошує, що «діяти во благо – це мета життя». І як би пафосно це не звучало, проте це правда. Адже мешканці рідного Полісся та захисники України гідні кращого медичного обслуговування.

І те, що роблять для цього небайдужі патріоти України – насправді швидка допомога. Нам усім.

В прямому сенсі.

Максим Дроб’язко,

спеціально для ІАЦ

 

Сюжет, який вийшов у ефір 16.01.2018 на телеканалі «Житомир»:

 

 

Подано за матеріалами компанії «Укрфільмресурс»

 

 

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *