“Корупція – це корисно. Саме в цю матрицю нас будуть активно пакувати весь 2018 …

“Корупція – це корисно. Саме в цю матрицю нас будуть активно пакувати весь 2018 рік.

Про це поки не говорять прямо, але тренд вже явно намітився. Все частіше ми чуємо і читаємо, особливо від провладних лідерів думок, щось на кшталт: “Корупція – це не тільки шкідливо, але й корисно”.

Яким чином? Через прості, але небезпечні маніпуляції: «Корупція є традиційною для нашого менталітету», «Важлива не корупція, а економічне зростання», «А хто, як не вони?», «Крадуть, але роблять», «Ті, хто бореться з корупцією, просто хочуть її очолити», «Якщо посадити корупціонерів, то нікому буде керувати», «В США теж корупція».

В загальному нічого нового, але на високому офіційному рівні раніше таких маніпуляцій не звучало. Упевнений, що в 2018-му – прозвучить. Тому що насправді корупція – наша головна проблема. І ми вперше впритул підійшли до її вирішення, тому що вперше може бути замкнутий хоч і вельми обмежений, але повний цикл роботи з корупційними злочинами. А саме робота з топ-корупцією. Адже у нас вже є незалежне слідство (НАБУ) і відносно незалежне звинувачення (САП). Бракує тільки незалежного суду – антикорупційного. Битва за цей спецсуд є вирішальною. Істерика влади і дискредитація всіх, хто підтримує створення такого суду на європейських умовах – тому яскраве підтвердження.

Злодії йдуть ва-банк. Ми теж”.

Artem Romanyukov, член Ради громадського контролю НАБУ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *