Допомога Харківській області

З 17 січня в Карітасі Харкова стартував оновлений проект Basic needs «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні, 2018-2019» за підтримки МЗМ Німеччини, який працюватиме за напрямком надання медичної допомоги.

Географія проекту охоплює найвіддаленіші громади Харківської області. В межах проекту «Basic_needs» важкохворі особи, що потребують лікування, можуть отримати до 4 000 грн.

Медичний мультифункціональний грант можуть отримати внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці (не більше 20%) та витратити його: на придбання ліків за призначенням лікаря та рецептурним бланком, необхідну діагностику та медичне приладдя з відповідними документами, а також на операційне втручання з переліком ліків, необхідних його проведення.

Критеріями відбору в програму є: стан здоров’я (важкість захворювання) та принцип найбільшої соціальної вразливості особи або родини.

Особи, які отримували в Карітасі допомогу на придбання ліків протягом останніх шести місяців, не можуть брати участь у програмі.

Реєстрація відбуватиметься:
– за адресою фонду в Харкові: Григорівське шосе, 30 (понеділок – четвер, 10:00 – 16:00).
– для віддалених населених пунктів у містах: Лозова, Куп’янськ, Ізюм, Балаклія тощо будуть додаткові оголошення про набір в соціальній мережі Фейсбук та на сайті Карітасу Харкова.

ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ: при собі необхідно мати оригінали та ЯКІСНІ копії: паспорту (1,2 сторінка і сторінка з реєстрацією), ІПН, довідка ВПО, медичні довідки/виписки, рецептурні бланки та інші документи, що підтверджують соціальні вразливості.

Телефон гарячої лінії: 066 341 65 80.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *