На Луганщині за останні два роки створено понад 6,5 тисяч нових робочих …

На Луганщині за останні два роки створено понад 6,5 тисяч нових робочих місць

У рамках Регіональної цільової програми «Залучення інвестицій, розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2016-2017 роки» за рахунок суб’єктів малого та середнього підприємництва області створено 6 582 нових робочих місць.

Про це повідомляє Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

Для надання суб’єктам малого і середнього підприємництва фінансової допомоги затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, що надаються на реалізацію проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва, та створено конкурсну комісію з підготовки та проведення відбору для отримання такої допомоги.

Також розроблено Порядок надання фінансової підтримки з обласного бюджету для реалізації інвестиційних проектів суб’єктів МСП області, спрямованих на створення нових робочих місць.

Одноразову виплату допомоги по безробіттю у сумі 2 087,2 тис. гривень отримали та відкрили власну справу 67 безробітних осіб.

На реалізацію заходів Програми фактично використано 394 492,173 тис. гривень, або 93,6% до запланованого обсягу фінансування, із них: з обласного бюджету – 325 631,6 тис. гривень, інших джерел – 2 942,1 тис. гривень.

Із запланованих 59 заходів Програми виконані всі.

Протягом дії Програми проведено 775 навчальних семінарів, тренінгів тощо, учасниками яких стали майже 10,0 тис. осіб.

На цей час Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації розроблено проект Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Луганській області на 2018-2020 роки.

Проект буде затверджено на засіданні колегії облдержадміністрації у лютому.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *