Суд звільнив від кримінальної відповідальності двох учасників Програми СБУ «На тебе чекають вдома»



На Донеччині за Програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» суд звільнив від кримінальної відповідальності двох учасників незаконних збройних формувань.
Оперативники спецслужби встановили, що мешканка Слов’янська у 2014 році приєдналася до терористичної організації «ДНР». До її обов’язків входило готування їжі для бойовиків та виконання інших побутових завдань. Ставши свідком жахливих злочинів з боку проросійських найманців, вона покинула «службу» і певний час переховувалась у своїх знайомих, побоюючись кримінальної відповідальності.
Дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», колишня учасниця НЗФ звернулась до правоохоронних органів та розповіла про всі обставини своєї діяльності у складі «ДНР». Також вона сприяла слідству у розслідуванні інших кримінальних правопорушень, оскільки була свідком багатьох злочинів бойовиків .
Ще одного жителя Донецької області суд звільнив від кримінальної відповідальності завдяки Програмі Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Так мешканець Ясинуватої під впливом російської пропаганди вступив до лав терористичної організації «ДНР». Перебуваючи у складі бандугруповання він залучався до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Відчувши на собі справжні реалії «русского мира», зокрема численні побої від своїх ватажків, а також знущання терористів над цивільним населенням, чоловік залишив блокпост та тривалий час переховувався. Коли дізнався від своїх знайомих про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», він також звернувся до правоохоронців із відповідної заявою про свою участь у складі незаконного збройного формування. Після ретельної перевірки співробітники СБ України встановили, що обидва мешканці Донеччини не брали безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняли інших злочинів. Через це Слов’янський міськрайонний суд звільнив двох колишніх учасників НЗФ від кримінальної відповідальності. Наразі вони перебуває вдома зі своїми родинами. Колишні учасники незаконних збройних формувань закликали бойовиків ОРДЛО скласти зброю та повертатися до мирного життя.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *