У Іллінівській та Миколаївській ОТГ відкрито Центри безпеки

Сьогодні в рамках робочого візиту Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко спільно з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським взяли участь у заходах з відкриття Центрів безпеки громадян в Іллінівській та Миколаївській ОТГ.

Проект Центрів безпеки реалізується Донецькою облдержадміністрацією спільно з ДСНС, Мінрегіоном в рамках реформи децентралізації.

«Забезпечити безпеку громадян – ключова функція держави. В рамках децентралізації ми делегували громадам повноваження, передали ресурси. Сьогодні ми бачимо матеріалізацію реформи – функціональні Центри безпеки, де розміщено пожежний підрозділ, а також особовий склад відповідного відділу поліції. Такий підхід дозволяє швидше реагувати на ситуацію й забезпечити 20-хвилинну доступність до місця надзвичайної події. Це інвестиція у безпеку громади, а відтак врятовані людські життя та збережене майно», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

Для створення Центру безпеки громадян Миколаївської ОТГ Донецькою облдержадміністрацією з бюджету виділено 7 млн грн. Окрім того, із бюджету Миколаївської ОТГ виділено 60 тис. грн для закупівлі зимового форменого одягу. За кошти ДСНС України придбано новий пожежний автомобіль підвищеної прохідності на базі шасі МАЗ АЦ-4-60 вартістю майже 4,6 млн грн.

На Центр безпеки громадян в Іллінівській ОТГ з обласного бюджету витрачено 7 млн грн – придбано пожежний, закуплено меблі, обладнання, засоби зв’язку та комп’ютерну техніку. Окрім того, з бюджету Іллінівської ОТГ виділено 500 тис. грн для благоустрою прилеглої території.

«Сьогодні Центри безпеки підкреслюють реформування ДСНС, де пожежники стали рятувальниками. Центри безпеки показують, наскільки ефективно можна працювати – у тих громадах, де вони збудовані, не було проблем під час заметілі. Я точно знаю, що ми повинні відкрити ще в Іллінівській громаді парк та зробити палац культури, щоб українці жили класно та модерново», – підкреслив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *