Обговорено пропозиції до законодавчих актів щодо запобігання та протидії …

Обговорено пропозиції до законодавчих актів щодо запобігання та протидії домашньому насильству

У Сєвєродонецьку з ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення відбулось засідання експертної групи щодо розгляду напрацьованих проектів постанов КМУ з метою надання пропозицій від безпосередніх виконавців.

Під час заходу заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зазначила, що питання надання своєчасної допомоги постраждалим від домашнього насильства залишається пріоритетним у сфері гуманітарної та соціальної допомоги для Луганської області. Вона наголосила на важливості розвитку системи соціальних послуг для постраждалих на місцевому рівні, максимально наближеному до громад.

Учасники розглянули основні нововведення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Також обговорили проект «Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильства за ознакою статі». Вони надали пропозиції до проекту постанови для її подальшого ефективного впровадження на практиці.

Нагадаємо, що у січні 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який окреслює нові європейські підходи до роботи у зазначеному напряму. Новий Закон тягне за собою зміну низки нормативно-правових актів. Міністерством соціальної політики України, як координатором тематики попередження домашнього насильства, спільно із партнерами розроблено проекти постанов, які регулюють шляхи допомоги постраждалим та співпрацю суб’єктів міжвідомчої взаємодії.

Експертну групу на засіданні представили працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Луганській області, патрульної поліції Луганської області, Сєвєродонецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *