«Дитяча дипломатія: Різдво єднає»

Народний Рух України під час Різдвяних свят організував поїздки дітей з Донеччини та Луганщини до Західної України.

На Різдво діти побували у багатьох районах Львівщини, а також мали поїздки у мальовничі місця Карпат у рамках багаторічної рухівської програми «Дитяча дипломатія: Різдво єднає».

У Львові рухівці для гостей організували невеличку екскурсію, показали і розповіли про Палац Потоцьких, Оперний театр, храми Преображення Господнього, Домініканський собор, майстерні шоколаду, карамелі, копальню кави і т.д.

Після екскурсії та львівської кави діти попрямували в райони до людей, в яких вони відсвяткували Святвечір, спробували смачної куті та відчули різдвяний дух цього величного свята.

За цей короткий час, перебуваючи у родинах, вони зуміли відчути традиції українського народу на Львівщині у різдвяний період. Люди охоче показали дітям, як проходить святкування Різдва Христового на Галичині, адже це і коляда за столом, дитячі і дорослі вертепи, екскурсії Львівщиною, фестивалі і багато іншого.

Поки діти колядували і святкували, Львівська крайова організація Народного Руху України вирішила зробити для дітей з Луганщини різдвяний подарунок у вигляді української книги.

З ініціативи Народного Руху України було зібрано і передано понад 500 книг, зокрема самою крайовою організацією, установами органів місцевого самоврядування Львова та області, Науковим товариством ім. Т.Шевченка, заступником голови якого є Лідія Бойчишин.

Народний рух України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *