Торік в області на фінансування пенсій витрачено 9,5 мільярда гривень На …

Торік в області на фінансування пенсій витрачено 9,5 мільярда гривень

На апаратній нараді розглянули підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Луганської області щодо реалізації Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, за 2017 рік.

Доповідачем виступила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова.

Вона зазначила, що пенсійними виплатами у минулому році забезпечено 317,9 тис. осіб, в тому числі 120 тис. переселенців. З початку року кількість отримувачів пенсій зменшилася на 22,3 тис. осіб або на 7 %.

На фінансування пенсій за 12 місяців витрачено 9,5 млрд гривень, з яких власні кошти склали 5,5 млрд гривень (57,9 %). Загальні видатки на виплату пенсій зросли на 946 млн гривень. Власними коштами забезпечено виплату пенсій на 52 % більше, ніж у минулому році.

З 1 січня 2017 року значно збільшився розмір пенсій. Підвищення торкнулось 299 тис. пенсіонерів (94 %), сума підвищення коливається від 1 гривень до 6 тис. гривень.

Сьогодні середній розмір пенсії складає 3000 гривень, що на 1036 гривень більше у порівнянні на 1 січня минулого року.

У 2017 році органами Фонду Луганської області призначено 7,1 тис. нових пенсій, проведено 19 тис. поточних перерахунків .

Через банківські установи отримують пенсію 206,4 тис. осіб (64,9 % від загальної кількості отримувачів).

Крім того, Ольга Шарунова зауважила, що на Луганщині функціонують 13 віддалених робочих місць та п’ять агентських пунктів з чисельністю пенсіонерів в зоні обслуговування 46 тис. осіб. Торік надано майже 4,8 тис. послуг, наприклад: у Старобільському, Попаснянському, Біловодському районів тощо.

Одним із головних завдань Пенсійного фонду у 2018 році є відкриття нових віддалених робочих місць, у першу чергу на лінії розмежування, а також у створених об’єднаних територіальних громадах та на базі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів).

Також заплановано у цьому році перейти на нову централізовану підсистему призначення та виплати пенсій, розширення точок доступу до пенсійних послуг, підвищення рівня залучення місцевих пенсіонерів до отримання пенсій через банківські установи, поліпшення умов доступності органів Фонду для осіб з інвалідністю тощо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *